NÀr det gÀller att hitta rÀtt kattleksak, kan man tÀnka pÄ att katters leklust sÀgs hÀnga ihop med jaktinstinkten och förmÄgan att fÄnga ett byte. Din katt behöver stimulans och utlopp för sitt beteende. Katter brukar Àlska att lurpassa och jaga ett byte, vilket krÀver finmotorik och kÀnsla för timing.

Roliga kattleksaker

Vi har valt ut 9 roliga kattleksaker inom varierande kategorier, sÄsom aktivitetsleksaker, kattspön, kattleksaker med kattmynta och katt-tunnlar.

Notera att lÀnkarna nedan ger oss en mindre provision om du köper nÄgot. Det betyder att vi fÄr en liten slant och kan fortsÀtta vÄrt arbete med att jÀmföra kattförsÀkringar.

1. Cat It Senses Speed

En stimulerande kattleksak som katter Àlskar.

En rörelseaktiverad boll som katten dels kan jaga och dels titta pÄ. Med denna roliga kattleksak i huset kommer din katt gÄ bananas. Banan kan byggas ut om du vill lyxa till det lite för katten.

* (AnnonslÀnkar)

Köp hÀr

Senast uppdaterad: 2024-06-05 09:30:08

2. Go Cat Da Bird Kattspö med FjÀdrar

En rolig kattvippa som tar fram kattens naturliga jaktinstinkt. FjÀdern lÀngst ut Àr speciellt designad för att efterlikna byten som rör sig i luften. Det finns dÄ refill-fjÀdrar att köpa till för lite extra variation.

En klassisk kattleksak med vÀl utformad och med finess som din katt kommer att Àlska. Rolig lek med din katt i mÄnga timmar.

* (AnnonslÀnkar)

Köp hÀr

Senast uppdaterad: 2024-06-05 09:30:09

3. Melon Madness Puzzle and Play

Klurig kattleksak för att ge katten en utmaning. Göm godbitar med varierande svÄrighetsgrad antingen i groparna eller i gröna peggarna. Groparna gÄr dessutom att tÀcka för med lock som kan skjutas Ät sidan. Gjord med sÀkra material utan löstagbara delar.

* (AnnonslÀnkar)

Köp hÀr

Senast uppdaterad: 2024-06-05 09:30:10

4. Little & Bigger Roll-a-Ball Boxspel

En spÀnnande och utmanande aktiveringsleksak Ät katten. HÀr jagar den smÄ bollar med bjÀllror, precis som om de vore smÄ möss. Bollarna kan göras extra lockande genom att fylla dem med kattgodis eller foder. Leksaken Àr tillverkad av trÀ och placeras en plan yta. NÀr din katt kommit igÄng kan detta bli en riktig favorit.

* (AnnonslÀnkar)

Köp hÀr

Senast uppdaterad: 2024-06-05 09:30:10

5. Trixie Junior Klösmatta med Leksaker

Klösmatta och babygym i ett. PÄ klösmattan man kattungen ligga och leka med kattleksakerna som hÀnger ovanför eller ta sig en liten blund pÄ den mjuka mattan. Leksakerna sitter i ett elastiskt band, vilket gör det extra roligt,

6. Cat It Senses 2.0 Food Tree

Detta Àr en aktiveringsleksak som gör att katten fÄr jobba för maten eller godiset. Exempelvis för innekatter kan kattens vÀlbefinnande vara beroende av att den aktiveras. Produkter gör ocksÄ att poblem med att katten Àter för fort reduceras. Rören har olika storlekar vilket ger varierande svÄrighetsgrad.

Det Àr enkelt att diska denna kattleksak och den kan med fördel anvÀndas av katten nÀr du inte Àr hemma.

* (AnnonslÀnkar)

Köp hÀr

Senast uppdaterad: 2024-06-05 09:30:11

7. Catnip Stinkies Sardines

Handgjord kattleksak med kattmynta gjord i slitstark bomull. Kattmyntan som leksaken Àr stoppad med, Àr ekologisk. En rolig kattleksak, att bita i eller musa med.

* (AnnonslÀnkar)

Köp hÀr

Senast uppdaterad: 2024-06-05 09:30:13

8. Cat It Senses 2.0 Digger

En rolig leksak för katten, dÀr den mÄste grÀva för att fÄ tag i maten. Att fÄ anvÀnda tassen för att fÄ ur maten, efterliknar mer hur en katt i det vilda mÄste göra för att fÄ tag i födan.

* (AnnonslÀnkar)

Köp hÀr

Senast uppdaterad: 2024-06-05 09:30:13

9. Little&Bigger Kattunnel Prasslig Leopard

En rolig tunnel att springa igenom eller gömma sig i. En tunnel Àr en klassiker för katter och den kan med fördel kombineras med andra kattleksaker. Tunneln Àr gjord i ett prassligt material och kan vara rak eller böjd. 130cm lÄng och 25cm i diameter.

* (AnnonslÀnkar)

Köp hÀr

Senast uppdaterad: 2024-06-05 09:30:14

Vilken Àr bÀsta kattleksaken?

Vi anger inte bÀsta kattleksak, bÀst i test eller liknande. Att hitta rÀtt kattleksak för just din katt involerar dig dÄ du kÀnner din katt och vad den gillar. Annars kan du prova dig fram och utmana din katt med nya typer av leksaker.

Vilka typer av kattleksaker finns?

Kattleksaker ger sysselsÀttning och stimulans i vardagen. Antingen lek tillsammans med dig eller andra mÀnniskor, eller lek medans du Àr pÄ jobbet. För innekatter kan kattleksakerna dessutom vara en viktig del av aktivering i vardagen. Om din katt verkar rastlös eller uttrÄkad kan det göra susen att prova en kattleksak som aktiverar din katt.

Aktivitetsleksaker

Aktivitetsleksaker Àr ett samlingsnamn för kattleksaker var syfte Àr att utmana katten mentalt och fysiskt. Det kan vara olika typer av aktivitetsspel som utmanar katten för att exempelvis fÄ tag i godbitar.

Kattspön och kattvippor

Ett kattspö bestÄr av ett spö med en leksak som sitter fast i ett band. HÀr kan katt och mÀnniska leka tillsammans pÄ ett roligt och naturligt sÀtt dÀr den naturliga jaktinstinkten triggas.

Klösleksaker

Katter vill rent naturligt klösa för att kunna vÀssa klorna, men Àven för att markera revir. Det finns en uppsjö av klösleksaker till katt iform av klösbrÀda, klöspelare m.m och dessa kan Àven kombineras med andra leksaker eller krypin.

Bollleksaker till katt

En bollleksak till katt, kan trigga kattens instinkt att jaga. Bollen kan exempelvis kobmineras med nÄgot som prasslar, en bjÀllra eller kattmynta.

Kattleksaker med kattmynta

Kattmynta Àr en vÀxt som i torkad form kan anvÀndas i kattleksaker. Denna vÀxt har effekten att kunna höja kattens sinnesstÀmning tillfÀlligt. Katten kan hamna i ett exstasliknande tillstÄnd och det kan vara ett sÀtt att vÀcka den passiva, uttrÄkade katten. Prova dig fram om det passar just din katt.

Vanliga frÄgor

Kattmynta eller Nepeta cataria, Àr en kransblommig vÀxt som vanligen har en intensiv effekt pÄ katter. Med kattmynta kan kattens sinnestÀmmning tillfÀlligt höjas och katten kan hamna i ett extasliknande men övergÄende tillstÄnd. Kattmyntan har inga kÀnda skadliga effekter för katten pÄ lÄng sikt. Om kattleksaker med kattmynta passar just din katt Àr nÄgot ni kan prova er fram med.

Katter Àr i grunden rovdjur och Àven tamkatter har ofta en utprÀglad jaktinstinkt. Att köpa kattleksaker som tar till vara pÄ detta Àr ett bra tips. Sedan Àr det ofta roligt för katten att fÄ leta efter mat och i den kategorin finns flertalet kattleksaker att vÀlja pÄ. Man brukar ocksÄ prata om aktiveringsleksaker sÄ att katten kan fÄ utmaningar, samt utveckla sin mentala förmÄga.

Katter brukar Àven gilla krypin dÀr de kan gömma sig eller busa, sÄsom katttunnlar, men en vanlig papplÄda kan vara nog sÄ spÀnnande.

Klösleksaker ger katten möjlighet att fÄ utlopp för behovet att klösa. Att klösa Àr nÄgot helt naturligt för katten och det hÄller klorna i trim men kan Àven anvÀndas för att markera revir.

Sen finns leksaker med kattmynta, vilket fungerar som ett slags njutningsmedel för katten och kan höja kattens sinnesstÀmning tillfÀlligt.

LĂ€mna ett svar