NÀr det gÀller att hitta rÀtt kattleksak, kan man tÀnka pÄ att katters leklust sÀgs hÀnga ihop med jaktinstinkten och förmÄgan att fÄnga ett byte. Din katt behöver stimulans och utlopp för sitt beteende. Katter brukar Àlska att lurpassa och jaga ett byte, vilket krÀver finmotorik och kÀnsla för timing.

Kattleksaker ger ocksÄ sysselsÀttning och stimulans i vardagen. Antingen lek tillsammans med dig eller andra mÀnniskor, eller lek medans du Àr pÄ jobbet. För innekatter kan kattleksakerna dessutom vara en viktig del av aktivering i vardagen. Om din katt verkar rastlös eller uttrÄkad kan det göra susen att prova en kattleksak som aktiverar din katt.

Att hitta rÀtt kattleksak för just din katt involerar dig dÄ du kÀnner din katt och vad den gillar. Annars kan du prova dig fram och utmana din katt med nya typer av leksaker. Vi har tagit fram nio förslag pÄ kattleksaker som vi tror din katt kan gilla.

Notera att lÀnkarna nedan ger oss en mindre provision om du köper nÄgot. Det betyder att vi fÄr en liten slant och kan fortsÀtta vÄrt arbete med att jÀmföra kattförsÀkringar.

*InnehÄller annonslÀnkar

1. Cat It Senses Speed

En stimulerande kattleksak som katter Àlskar.

En rörelseaktiverad boll som katten dels kan jaga och dels titta pÄ. Med denna roliga kattleksak i huset kommer din katt gÄ bananas. Banan kan byggas ut om du vill lyxa till det lite för katten.

2. Da Birdℱ Kattspö

En rolig vippa som tar fram kattens naturliga jaktinstinkt. FjÀdern lÀngst ut Àr speciellt designad för att efterlikna byten som rör sig i luften Det finns dÄ refill-fjÀdrar att köpa till för lite extra variation.

En klassisk kattleksak med vÀl utformad och med finess som din katt kommer att Àlska. Rolig lek med din katt i mÄnga timmar.

3. Laser-Pointer Moving Light

En laserleksak som din katt kommer att Àlska. TvÄ lekprogram med fast eller blinkande sken att vÀlja för leken. Gör att sÀtta fast med medföljande ring eller sugproppar samt att den Àven gÄr att skruva fast.

Efter fem minuter gÄr den automatikt i vilolÀge. Drivs med 3st AAA batterier (medföljer ej).

4. Little & Bigger Roll-a-Ball Boxspel

En spÀnnande och utmanande aktiveringsleksak Ät katten. HÀr jagar den smÄ bollar med bjÀllror, precis som om de vore smÄ möss. Bollarna kan göras extra lockande genom att fylla dem med kattgodis eller foder. Leksaken Àr tillverkad av trÀ och placeras en plan yta. NÀr din katt kommit igÄng kan detta bli en riktig favorit.

5. Vippa PURRfect Leather Bouncer

En lÀderrem hÄller fast en plyschkudde med flertalet fladrande lÀderremmar. Detta Àr en vippa med hög kvalitet som ska hÄlla lÀngre Àn budgetleksaker. Den kommer att ge din katt mycket lek och bus.

6. Cat It Senses 2.0 Food Tree

Detta Àr en aktiveringsleksak som gör att katten fÄr jobba för maten eller godiset. Exempelvis för innekatter kan kattens vÀlbefinnande vara beroende av att den aktiveras. Produkter gör ocksÄ att poblem med att katten Àter för fort reduceras. Rören har olika storlekar vilket ger varierande svÄrighetsgrad.

Det Àr enkelt att diska denna kattleksak och den kan med fördel anvÀndas av katten nÀr du inte Àr hemma.

7. Nina Ottosson Cat MixMax Puzzle C

En klurig och unik leksak för alla katter.

LÀgg godis under klossarna för att utmana din katt. SvÄrighetsgraden och storlek gÄr att variera. Leksaken kan med fördel diskas i diskmaskin eller för hand.

Det finns massor av möjligheter och du kan sÀtta ihop flera spel för högre svÄrighetsgrad.

8. Kickeroo Cat Teaser

Fylld med kattmynta gör den oemotstÄndlig för din katt. En rolig leksak för alla katter. Tre olika modeller, anka, groda eller ekorre som din katt kommer Àlska att jaga och bita pÄ.

9. Hunter By Laura Kattunnel

En rolig tunnel att springa igenom eller gömma sig i. SÀtt ihop flera leksaker för fler möjligheter. Ett tunnel Àr en klassiker för katter. I tunneln finns ett roligt hjÀrta ch tunneln kan böjas eller vara rak.

LĂ€mna ett svar