När det gäller att hitta rätt kattleksak, kan man tänka på att katters leklust sägs hänga ihop med jaktinstinkten och förmågan att fånga ett byte. Din katt behöver stimulans och utlopp för sitt beteende. Katter brukar älska att lurpassa och jaga ett byte, vilket kräver finmotorik och känsla för timing.

Kattleksaker ger också sysselsättning och stimulans i vardagen. Antingen lek tillsammans med dig eller andra människor, eller lek medans du är på jobbet. För innekatter kan kattleksakerna dessutom vara en viktig del av aktivering i vardagen. Om din katt verkar rastlös eller uttråkad kan det göra susen att prova en kattleksak som aktiverar din katt.

Att hitta rätt kattleksak för just din katt involerar dig då du känner din katt och vad den gillar. Annars kan du prova dig fram och utmana din katt med nya typer av leksaker. Vi har tagit fram nio förslag på kattleksaker som vi tror din katt kan gilla.

Notera att länkarna nedan ger oss en mindre provision om du köper något. Det betyder att vi får en liten slant och kan fortsätta vårt arbete med att jämföra kattförsäkringar.

1. Cat It Senses Speed

En stimulerande kattleksak som katter älskar.

En rörelseaktiverad boll som katten dels kan jaga och dels titta på. Med denna roliga kattleksak i huset kommer din katt gå bananas. Banan kan byggas ut om du vill lyxa till det lite för katten.

Se pris och köp

2. Da Bird™ Kattspö

En rolig vippa som tar fram kattens naturliga jaktinstinkt. Fjädern längst ut är speciellt designad för att efterlikna byten som rör sig i luften Det finns då refill-fjädrar att köpa till för lite extra variation.

En klassisk kattleksak med väl utformad och med finess som din katt kommer att älska. Rolig lek med din katt i många timmar.

Se pris och köp

3. Laser-Pointer Moving Light

En laserleksak som din katt kommer att älska. Två lekprogram med fast eller blinkande sken att välja för leken. Gör att sätta fast med medföljande ring eller sugproppar samt att den även går att skruva fast.

Efter fem minuter går den automatikt i viloläge. Drivs med 3st AAA batterier (medföljer ej).

Se pris och köp

4. Little & Bigger Roll-a-Ball Boxspel

En spännande och utmanande aktiveringsleksak åt katten. Här jagar den små bollar med bjällror, precis som om de vore små möss. Bollarna kan göras extra lockande genom att fylla dem med kattgodis eller foder. Leksaken är tillverkad av trä och placeras en plan yta. När din katt kommit igång kan detta bli en riktig favorit.

Se pris och köp

5. Vippa PURRfect Leather Bouncer

En läderrem håller fast en plyschkudde med flertalet fladrande läderremmar. Detta är en vippa med hög kvalitet som ska hålla längre än budgetleksaker. Den kommer att ge din katt mycket lek och bus.

Se pris och köp

6. Cat It Senses 2.0 Food Tree

Detta är en aktiveringsleksak som gör att katten får jobba för maten eller godiset. Exempelvis för innekatter kan kattens välbefinnande vara beroende av att den aktiveras. Produkter gör också att poblem med att katten äter för fort reduceras. Rören har olika storlekar vilket ger varierande svårighetsgrad.

Det är enkelt att diska denna kattleksak och den kan med fördel användas av katten när du inte är hemma.

Se pris och köp

7. Nina Ottosson Cat MixMax Puzzle C

En klurig och unik leksak för alla katter.

Lägg godis under klossarna för att utmana din katt. Svårighetsgraden och storlek går att variera. Leksaken kan med fördel diskas i diskmaskin eller för hand.

Det finns massor av möjligheter och du kan sätta ihop flera spel för högre svårighetsgrad.

Se pris och köp

8. Kickeroo Cat Teaser

Fylld med kattmynta gör den oemotståndlig för din katt. En rolig leksak för alla katter. Tre olika modeller, anka, groda eller ekorre som din katt kommer älska att jaga och bita på.

Se pris och köp

9. Hunter By Laura Kattunnel

En rolig tunnel att springa igenom eller gömma sig i. Sätt ihop flera leksaker för fler möjligheter. Ett tunnel är en klassiker för katter. I tunneln finns ett roligt hjärta ch tunneln kan böjas eller vara rak.

Se pris och köp

Lämna ett svar