* Inlägget är att se som en annons som innehåller reklamlänkar för ManyPets. Vi reserverar oss för eventuella faktafel.

ManyPets har funnits på svenska marknaden sedan 2019 (tidigare under namnet Bought By Many). Om man tittar i vår jämförelse och läser igenom villkoren kan man se att det för ManyPets Standard eller Premium, är fråga om omfattande och generösa villkor. Om du frågar oss, så är detta en kattförsäkring i toppskiktet och ManyPets Premium är också vårt toppval för mest omfattande kattförsäkring i vår jämförelse.

Vår recension av ManyPets kattförsäkring speglar våra personliga tankar, omdömen och tolkningar av villkoren. Då med reservation för felskrivningar. Läs alltid igenom villkoren och kontrollera själv vad som gäller.

ManyPets - Kattförsäkring

ManyPets recension – Bas, Standard eller Premium?

ManyPets är paketerad i tre paket: Bas, Standard och Premium. De har i sin tur maxbeloppen 30 000kr (Bas), 60 000kr (Standard) och 140 000kr (Premium). Bas är en liten enklare veterinärvårdsförsäkring, medans Standard och Premium är mer omfattande.

ManyPets Bas

ManyPets Bas har ett maxbelopp på 30 000kr och är en mer grundläggande veterinärvårdsförsäkring som täcker vård och behandling av veterinär. Då ingår inget extra såsom röntgen / strålbehandling, tandsjukdomar, medicin osv.

Här får man vara beredd att betala störra summor ur egen ficka om olycka eller sjukdom drabbar din katt. Dock är då månadskostnaden betydligt lägre.

ManyPets Standard

Om man läser igenom villkoren kan man se att det handlar om generösa villkor och då med ett maxbelopp på 60 000kr.

Om man kikar i vår jämförelse av kattförsäkringar, kan man se exempel på vad som ingår. Då t.ex. receptbelagd medicin, tandsjukdomar och tandskador, MR och CT-röntgen, strålbehandling, rehabilitering m.m. Bland tandsjukdomar ingår även TR / FORL, vilket är vanligt bland katter.

ManyPets Standard och Premium ersätter ävem ordinerat foder och beteenderubbningar, vilket inte verkar höra till vanligheterna.

ManyPets Premium

Av vad vi kan se är villkoren för ManyPets Standard och Premium mycket lika, förutom något högre ersättningsbelopp för rehab och ordinerat foder, samt att livförsäkring ingår för Premium.

Framför allt är skillnaden maxbeloppet, där Premium har hela 140 000kr i maxbelopp. Detta är ett av marknadens högsta.

ManyPets Premium är en omfattande kattförsäkring för den som vill ha ett högt maxbelopp och säkerligen är detta något att jämföra med för den som söker bästa kattförsäkringen. Vilken som är bästa kattförsäkringen måste dock du själv svara på.

Villkor och omfattning – ManyPets

Dolda fel

Dolda fel ersätts om de inte upptäckts på en veterinärbesiktning som katten i sådana fall ska ha genomgått innan fyra månaders ålder.

Tillvalet ”tidigare besvär”

Skador eller sjukdomar som inträffat innan försäkringen tecknats täcks vanligen inte hos andra kattförsäkringar. ManyPets har dock möjligheten till tillvalet ”tidigare besvär”.

Med tillvalet ”Tidigare besvär” kan man få ersättning på upp till 7000kr/år för för skada eller sjukdom som katten behandlats, medicinerats eller undersökts för under de två senaste åren. (Dock ej för de tre senate månaderna.)

Självrisk

ManyPets har möjlighet till en stor variation för vilken självrisk du vill ha. Något som är speciellt just för ManyPets är att du kan välja 0kr i fast självrisk fram till det att katten fyller 9 år.

Välj mellan 0, 1500 eller 3500kr i fast självrisk samt 15 eller 25% i rörlig självrisk.

När katten fyller 9 och försäkringen ska förnyas, så sätts den rörliga självrisken till 25% och den fasta till lägst 1500kr. Att självrisken höjs efter 9 års ålder är en av få nackdelar vi hittat med ManyPets kattförsäkring.

Självriskperiod

En självriskperiod på ett helt försäkringsår är mycket generöst. Det innebär att om du betalat en fast självrisk så behöver du inte göra det igen om katten blir sjuk inom det närmaste året.

Övriga kattförsäkringar på svenska marknaden med ett års självriskperiod som vi känner till är endast Lassie och Folksam.

Livförsäkring

Maxbeloppet på livförsäkringen är 70 000kr och gäller till och med 9 års ålder. Livförsäkringen täcker kattens marknadsvärde om den avlider, försvinner eller blir stulen.

Livförsäkringen är ett tillval för Bas och Standard, men ingår för Premium.

ManyPets rabatt

ManyPets har 15% mängdrabatt när du har flera djur försäkrade. Detta är den enda rabatt för ManyPets som vi känner till.

ManyPets omdömen

En stor samling kundomdömen finns på Feefo.

Värt att nämna är även att ManyPets hundförsäkringar (Standard och Premium) är de högsta rankade av alla på Konsumenternas försäkringsbyrå. Nu recenserar vi ju kattförsäkringar, men ManyPets har samma villkor för hund och katt. Konsumenternas ger oberoende fakta och vägledning inom t.ex. försäkringar.

Kundomdömen från Feefo

Feefo har ManyPets när denna recension skrivs, totalt 5235 omdömen och då med ett medelbetyg på 4,3 av 5.

Det är gott om positiva omdömen från nöjda kunder, men det finns även enstaka negativa omdömen som främst anmärkt på långa handläggningstider.

Feefo fungerar så att faktiska kunder som köpt t.ex. en tjänst blir tillfrågade att lämna omdömen. Detta gör att man får en balanserad bild där även nöjda kunder hörs.

8.9

Vårt betyg

Slutsats

ManyPets Kattförsäkring omdöme

Vår slutsats i vår recension av ManyPets kattförsäkring är först och främst att ManyPets Standard och Premium, har mycket generösa villkor. Det kan bekräftas genom att studera och jämföra villkoren.

ManyPets omdömen är övervägande positiva på Feefo och en kundnöjdhet på 4,3 av 5 är över lag ett mycket gott betyg. Det finns dock enstaka anmärkningar på långa handläggningstider och dessa verkar ha uppkommit under sommaren 2021.

Våra exempelpriser visar att ManyPets ofta ligger i liknande nivå som motsvarande kattförsäkringar hos konkurenterna. Detta samtidigt som vår jämförelse visar att ManyPets Premium (och Standard) ligger i toppen av de vi jämfört.

En av få nackdelar vi kan komma på med ManyPets är att självrisken höjs efter 9 års ålder. Lägsta fasta självrisk är då 1500kr och rörlig självrisk sätts till 25%.

Frågar du oss, så är ManyPets Premium vårt toppval p.g.a. generösa villkor. Letar du efter bästa kattförsäkringen, bäst i test eller liknande är ManyPets en het kandidat att jämföra med. Vilken som är bästa kattförsäkringen för dig måste dock alltid du själv avgöra.

Kundomdömen omräknat i procent (2022-01-12)

Feefo

86%

Plus

  • Möjligt att välja 140 000 kr i maxbelopp (Premium)
  • Möjlighet till 0kr i fast självrisk fram till 9 års ålder
  • Självriskperioden är hela 365 dagar
  • Tandsjukdomar (t.ex. TR / FORL) och tandskador ingår (Standard / Premium)
  • Röntgen, strålbehandling / cellgifter ingår (Standard / Premium)
  • Höga kundomdömen på Feefo
  • 15% mängdrabatt

Minus

  • När katten fyller 9 år sätts rörliga självrisken till 25%
  • ManyPets är relativt nya

Vanliga frågor

Av vad vi kan se i vår jämförelse så är ManyPets Standard och Premium bland de mest omfattande kattförsäkringarna vi jämfört. Vilken som är den bästa kattförsäkringen måste dock du själv avgöra. Läs alltid igenom villkor och kontrollera vad som gäller för just dig och din katt.

Enligt ManyPets kan man byta från andra försäkringsbolag utan karenstid och då gäller försäkringen från dag ett. Då ersätts alla skador eller sjukdomar som katten inte visat symptom för under de två senaste åren. Man har även ett tillägg för tidigare besvär.

I vår jämförelse kan man se att ManyPets Standard och Premium kattförsäkring ersätter tandskador och tandsjukdomar. Då även TR / FORL vilket är vanligt bland katter. Enligt vad vi kan se i villkoren gäller ersättningen upp till maxbeloppet. Undantag för tandsjukdomar orsakade av dålig munhälsa.

Om du frågar oss på kattförsäkringar.com, så kan vi t.ex. nämna att fördelarna med Standard och Premium är stor omfattning av villkoren. Då ingår t.ex. receptbelagd medicin, tandsjukdomar och tandskador, MR och CT-röntgen, strålbehandling, rehabilitering m.m. Sedan har man också flexibla val för självrisken och en självriskperiod på hela 365 dagar.

ManyPets gick tidigare under namnet Bought By Many och har funnits på svenska marknaden sedan 2019. Man startade 2017 i Storbrittanien genom att lyssna på feedback av tusentals djurägare.

Lämna ett svar