Nedan följer vår recension av ManyPets Premiun – Vårt toppval av kattförsäkring 2021

* Inlägget är att se som en annons som innehåller reklamlänkar för ManyPets. Vi reserverar oss för eventuella faktafel.

 

Vilken kattförsäkring är bäst?

Manypets Premium är vårt toppval

ManyPets – Premium kattförsäkring

 • Marknadens högsta maxbelopp på 140 000 kr
 • Möjlighet till 0kr i fast självrisk
 • Självriskperioden är 365 dagar
 • Tandvård ingår (TR/FORL, tandsjukdom, tandskada)
 • Röntgen, strålbehandling / cellgifter ingår
 • 15% mängdrabatt

En del av kriterierna har vi publicerat i vår jämförelse, om du hellre själv vill bilda dig en uppfattning om vilken kattförsäkring som passar dig och din katt bäst.

 

ManyPets - Kattförsäkring

Notera att ManyPets tidigare hette Bought By Many. Det är precis samma försäkring men med nytt namn som vi skriver om i vår recension av ManyPets Premium.

Varför ManyPets Premium som kattförsäkring?

Vi har sammanställt flertalet punkter vi tittat på när vi jämfört kattförsäkringar. En anledning till att just ManyPets Premium är vårt toppval är att så mycket ingår, dessutom är denna kattförsäkring otroligt prisvärd om man jämför med andra försäkringar till katt.

Möjlighet till 0kr i självrisk

Väljer du högre självrisk blir premien lägre och vice versa. En fördel med ManyPets är möjligheten att anpassa försäkringen efter dina behov och exempelvis kan du välja att ha 0kr i självrisk upp till 9 års ålder.

Självriskperiod på hela 365 dagar

Detta innebär att om du redan betalat en självrisk och ett nytt veterinärbesök skulle behövas inom den perioden, så betalar du ändå bara en fast självrisk.

Ingen karenstid om du vill byta kattförsäkring

Om du vill byta till ManyPets kattförsäkring är det ingen karenstid alls. Man har helt enkelt tagit bort det. Annars är en normal karenstid på ca: 20 dagar där försäkringen inte gäller för sjukdom som uppkommer inom den perioden.

Tandvård ingår

Att tandvård ingår är långt ifrån självklart och det kan du också se i vår jämförelse. Men för ManyPets Premium (och Standard) ingår både tandsjukdomar, TR (FORL) och tandskador. Dessutom är den övre gränsen för tandvården satt till maxbeloppet på försäkringen, tillskillnad från övriga försäkringar som i regel har ett maxbelopp på ett antal tusenlappar.

Livförsäkring ingår

Att livförsäkring ingår utan tillval hör inte till det vanliga, men så är det för ManyPets Premium. En livförsäkring ger ersättning om katten skulle avlida och för ManyPets gäller livförsäkringen upp till 10 års ålder.

Ingen åldersgräns

ManyPets har faktiskt ingen åldersgräns för när försäkring kan tecknas och man har heller inget specifikt undantag om man försäkrar en katt utan tidigare försäkring. Detta gör att ManyPets även lämpar sig till dig som har en äldre katt som du vill försäkra.

Dock gör man undantag för skador eller sjukdom som inträffat de senaste 24 månaderna. Detta är helt normalt för en kattförsäkring. ManyPets erbjuder också ett tillägg som heter “Tidigare besvär” om man vill ha rätt till ersättning ändå.

Bra villkor – exempel på vad som ingår

Vi kan naturligtvis inte lista allt som ingår, men här några exempel. Notera att strålning och cellgifter, beteenderrubbningar, ordinerat foder, ersättning för avlivning, resor och transporter är exempel på sådant som långt ifrån alla kattförsäkringar erbjuder, men som ingår med ManyPets Premium.

 • Tandvård
 • MR och CT röntgen
 • Receptbelagd medicin
 • Rehabilitering
 • Dolda fel
 • Beteenderubbningar
 • Ordinerat foder
 • Ersättning för avlivning
 • Kostnadsfria veterinärbesök i mobilen
 • Kejsarsnitt
 • Kostnader för resor och transporter
 • Livförsäkring

Vad ingår inte?

Något vi saknar är valbar avelsförsäkring och kanske lite större utbud av rabatter för t.ex. uppfödare eller klubbar.

Fördelar

Marknadens högsta maxbelopp på 140 000 kr
Möjlighet till 0kr i fast självrisk
Självriskperioden är 365 dagar
Tandvård ingår (TR/FORL, tandsjukdom, tandskada)
Röntgen, strålbehandling / cellgifter ingår
15% mängdrabatt

Nackdelar

 • Ingen valbar avelsförsäkring
 • Avsaknad av specifika rabatter

Slutsats

ManyPets Premium är kanske inte den mest välkända kattförsäkringen, men det gör den inte dålig. Tvärt om har man allt att bevisa. När vi jämfört kattförsäkringar har vi gått igenom 18 punkter och rankat kattförsäkringarna mot en poängskala. En del av dem är publicerade i vår jämförelse av kattförsäkringar.

Det vi kan se i vår recension av ManyPets Premium kattförsäkring är att den utmärker sig genom att i princip allt vi kontrollerat ingår. Flexibiliteten är stor och dessutom är priset mycket överkomligt med tanke på vad du får.

De enda punkter där ManyPets kattförsäkring inte ligger i topp i vår jämförelse, är dels utbudet av rabatter, samt avsaknaden av en valbar avelsförsäkring.

Summa summarum är dock att detta är vårt ohotade toppval. Hack i häl har vi ManyPets Standard kattförsäkring med lite lägre pris, liknande försäkringsskydd och 60 000kr i maxbelopp. Då ingår ej livförsäkring.

Vad som är bäst för er måste ni dock själva avgöra. Kika gärna i vår jämförelse av kattförsäkringar och läs alltid igenom villkoren innan ni tecknar en försäkring.

 

Lämna ett svar