Spåra din vän med katt GPS-halsband och se var den befinner sig på en karta via en app i din smartphone. Med GPS till katt, kan katten upphittas om den springer bort, eller spåra katten för att det är kul. Låter bra va? – Det är det också!

Vi har jämfört några populära katt GPS halsband och har fokuserat på de med högst betyg från användare eller i expertrecensioner, då främst Tractive GPS-tracker och MiniFinder Atto Pro. Vi anger inte bäst i test eller liknande, utan du själv måste avgöra vilken som är bästa katt GPS för dig och din katt.

BildModellVikt (g)Batteri­tidVatten­tät?AppAbone­mangOmdömenAnnons­länkar
Tractive Cat TrackerTractive GPS Cat Tracker<302 till 5 dagarIPX7 - Vattentålig 30 minuter nedsänkning till ett djup av 1 m iOS, Android och webbJa (Från 60kr/mån)4,6 av 5 12 767 omdömen på Trustpilot ang. företaget Tractive 2022-10-265 av 5Test av m3.idg.se 2022-06-30
* (Annonslänkar)

Köp här

Senast uppdaterad: 2023-09-14 23:25:14
MiniFinder Atto GPS TrackerMiniFinder Atto Pro39120 timmar i standbyIP67 - Vattentålig 30 minuter nedsänkning till ett djup av 1 miOS, Android, webbJa (Från 89kr/mån)4,4 av 5 267 omdömen på Trustpilot ang. företaget Minifider 2022-10-266 av 10 Test av mobil.se 2022-04-05Se pris på amazon.se

Därför behövs ett katt GPS-halsband

Brukar din katt springa bort eller vill du släppa ut katten vid sommarstugan? Eller vill du ha statistik över kattens aktivitet och favoritplatser? Kanske har katten blivit instängd i grannens förrråd eller råkat ut för en olycka. Den kan finnas många exempel på när du har stor nytta av katt GPS halsband. Om din katt råkar ut för en olycka kan det i sin tur vara högst lämpligt med en bra kattförsäkring. Se gärna vår jämförelse av kattförsäkringar.

Tractive GPS Cat Tracker

Tractive GPS katt
* (Annonslänkar)

Köp här

Senast uppdaterad: 2023-09-14 23:25:16

Fördelar med Tractive GPS katthalsband

 • Katt GPS med spårning i realtid på en karta
 • Få information om kattens aktivitet
 • Inklusive katthalsband
 • Lång batteritid (Upp till fem dagar)
 • Vattentät enligt standard IPX7
 • Låg vikt (< 30 g)

Virtuellt staket

Via appen kan du sätta upp säkra områden och få en notis om katten lämnar det området. Via platshistorik och värmekarta kan du också få reda på var katten har varit och vad den har för favoritplatser.

Obegränsad räckvidd, men kräver anslutning till mobilnätet

Tractive GPS fungerar i 150 länder och eftersom den använder sig av GPS finns ingen speciell begränsning i räckvidd. Halsbandet fungerar så att den ansluter till bästa tillgängliga mobilnät för att kunna ge platsuppgifter om var katten befinner sig.

Toppbetyg med kundernas recensioner på Trustpilot

Frågar man kunderna, så får Tractive toppbetyg via tusentals omdömen på Trustpilot. Kunderna verkar vara mycket nöjda med toppbetyg i genomsnitt för Tractive katt GPS (och hund). Det finns naturligtvis många olika märken av GPS-tracker för katt som du kan jämföra med. Exempelvis: TK-911 Mini, MiniFinder Atto, TK 909 m.m.

Abonemang

Tractive GPS katt, är billig i inköp men kräver en lägre månadskostnad via ett abonemang från ca: 60kr/mån.

MiniFinder Atto Pro GPS Tracker

MiniFinder Atto GPS Tracker

* Annonslänk:

Fördelar med MiniFinder GPS-halsband till katt

 • Spåra i realtid från mobil, surfplatta eller dator med katt GPS
 • Svenskdesignad i miniformat
 • Helt vattentät
 • Endat 39g och fästes enkelt på ett halsband
 • Avgift för SIM-kort ingår i abonemang

Spåra i realtid

Atto Pro förser dig med djurets position i realtid via Minifinder GO. Hög precission med GPS- och GSM-mottagning. Positionsdatan lagras i 1 års tid till statistik för djurens rörelsemönster.

Vattentät

Atto GPS tracker är vattentät enligt IP67. Detta innebär att man testat 30 minuter nedsänkning till ett djup av 1 m.

Upp till 120h batteritid i standby

Batteritid som räcker upp till 120 timmar i standby.

Abonemang

MiniFinder spårsändare skickar krypterad data till appen och för att kunna nyttja tjänsten krävs abonemang. Dessa verkar kosta från 89kr/mån.

Var är katten? Spåra med GPS

Att tänka på vid köp av GPS-halsband till katt

Vi har sammanställt vad vi tror är bra att tänka på. Det kan vara bra att börja med att kontrollera recensioner. Fungerar din GPS tracker till katt som det är tänkt? Sedan är ju storlek och vikt en aspekt också. Många GPS-trackers används till antingen hund eller katt och ibland tenderar GPS-enheten på halsbandet till att bli lite väl stor för katter.

Batteritid för GPS-halsband

Att batteriet räcker är ju en förutsättning för att produkten ska kunna användas. Är din katt ute på långa turer och inte kommer hem? Många tillverkare av GPS-halsband anger standby tid, men hur länge räcker batteriet vid normal användning?

App för spårning av katt

Hur fungerar den tillhörande appen och uppfyller den de önskemål du har? En del appar kan kategorisera aktiviteter och ge historik över besökta platser.

Abonemang behövs vanligen

I de flesta fall krävs abonemang för att kunna nyttja enheten. Dessutom behöver du vanligten ett kontaktkort till SIM-kortet för att kunna skicka datatrafik från enheten.

 

Vanliga frågor

För att kunna dra nytta av ett gränssnitt där man ser kattens position på en karta och för att få statistik för hur katten rör sig, behöver du en tillhörande app. Denna app är vanligen helt nödvändig för att din katt-gps ska fungera och är då normalt förbunden med en månadskostnad.

GPS har ingen begränsning i räckvidd, då GPS fungerar över hela världen. Dock är anslutningen till själva GPS-halsbandet för realtidsspårning, begränsat till mobiloperatören.

Vi har jämfört populära modeller med katt-GPS, men anger inte bäst i test eller liknande. Däremot har vi valt ut GPS-halsband med höga användarbetyg. Du avgör vilken GPS för katt som är bäst för dig och din katt.

Lämna ett svar