Spåra din katt och se var den befinner sig på en karta via en app i din smartphone. Hitta katten om den springer bort, eller spåra katten för att det är kul. Låter bra va? – Det är det också! Vi har jämfört några populära GPS-halsband till katt, bl.a. Tractive GPS-tracker och MiniFinder Atto GPS Tracker.

Varför behöver man GPS-halsband till katt?

Brukar din katt springa bort eller vill du släppa ut katten vid sommarstugan? Eller vill du ha statistik över kattens aktivitet och favoritplatser? Kanske har katten blivit instängd i grannens förrråd eller råkat ut för en olycka. Den kan finnas många exempel på när du har stor nytta av GPS-halsband till katt. Om din katt råkar ut för en olycka kan det i sin tur vara högst lämpligt med en bra kattförsäkring. Se gärna vår jämförelse av kattförsäkringar.

BildModellVikt (g)Batteri­tidVatten­tät?AppAbone­mangCa, prisAnnons­länk
Tractive Cat TrackerTractive GPS Cat Tracker<302 till 5 dagarIPX7 - Vattentålig 30 minuter nedsänkning till ett djup av 1 m iOS, Android och webbJa, från ca: 45kr/mån599krLäs mer & Se pris
MiniFinder Atto GPS TrackerMiniFinder Atto GPS Tracker3820 dagar i standby lägeIP67 - Vattentålig 30 minuter nedsänkning till ett djup av 1 miOS, Android, webbJa, från 89kr/mån.2299krLäs mer & Se pris

Tractive GPS Cat Tracker

Tractive GPS katt

* Annonslänk:

Fördelar med Tractive GPS katthalsband

 • Spåra din katt i realtid och se position på en karta
 • Få information om kattens aktivitet
 • Inklusive katthalsband
 • Lång batteritid (Upp till fem dagar)
 • Vattentät enligt standard IPX7
 • Låg vikt (< 30 g)

Virtuellt staket

Via appen kan du sätta upp säkra områden och få en notis om katten lämnar det området. Via platshistorik och värmekarta kan du också få reda på var katten har varit och vad den har för favoritplatser.

Obegränsad räckvidd, men kräver anslutning till mobilnätet

Tractive GPS fungerar i 150 länder och eftersom den använder sig av GPS finns ingen speciell begränsning i räckvidd. Halsbandet fungerar så att den ansluter till bästa tillgängliga mobilnät för att kunna ge platsuppgifter om var katten befinner sig.

Toppbetyg med kundernas recensioner på Trustpilot

Frågar man kunderna, så får Tractive toppbetyg via tusentals omdömen på Trustpilot. Kunderna verkar vara mycket nöjda med toppbetyg i genomsnitt. Det finns naturligtvis många olika märken av GPS-tracker för katt som du kan jämföra med. Exempelvis: TK-911 Mini, MiniFinder Atto, TK 909 m.m.

Abonemang

Tractive GPS för katt är billig i inköp, men kräver en lägre månadskostnad via ett abonemang från ca: 45kr/mån.

MiniFinder Atto GPS Tracker

MiniFinder Atto GPS Tracker

* Annonslänk:

Fördelar med MiniFinder GPS-halsband till katt

 • Spåra i realtid från mobil, surfplatta eller dator.
 • Svenskdesignad i miniformat
 • Helt vattentät
 • Endat 38g och fästes enkelt på ett halsband
 • Avgift för SIM-kort ingår i abonemang

Spåra i realtid

Följ din katt i applikationen som finns till mobil eller dator med en noggranhet på upp till 5 meter.

Vattentät

Atto GPS tracker är vattentät enligt IP67. Detta innebär att man testat 30 minuter nedsänkning till ett djup av 1 m.

Upp till 480h batteritid i standby

Bra batteritid som räcker upp till 480 timmar i standby.

Abonemang

MiniFinder spårsändare skickar krypterad data till appen och för att kunna nyttja tjänsten krävs abonemang. Dessa verkar kosta från 89kr/mån med bindningstid på 24 månader eller 159kr per månad utan bindningstid.

Var är katten? Spåra med GPS

Att tänka på vid köp av GPS-halsband till katten

Vi har sammanställt vad vi tror är bra att tänka på. Det kan vara bra att börja med att kontrollera recensioner. Fungerar GPS-sändaren som det är tänkt? Sedan är ju storlek och vikt en aspekt också. Många GPS-trackers används till antingen hund eller katt och ibland tenderar GPS-enheten på halsbandet till att bli lite väl stor för katter.

Batteritid för GPS-halsband

Att batteriet räcker är ju en förutsättning för att produkten ska kunna användas. Är din katt ute på långa turer och inte kommer hem? Många tillverkare av GPS-halsband anger standby tid, men hur länge räcker batteriet vid normal användning?

App för spårning av katt

Hur fungerar den tillhörande appen och uppfyller den de önskemål du har? En del appar kan kategorisera aktiviteter och ge historik över besökta platser.

Behövs abonemang?

I de flesta fall krävs abonemang för att kunna nyttja enheten. Dessutom behöver du vanligten ett kontaktkort till SIM-kortet för att kunna skicka datatrafik från enheten.

 

Lämna ett svar